BIO/

 Ett Liv 

 Med Musiken 

Peter Simson är en singer songwriter från Göteborg som slog igenom som sångare och låtskrivare i gruppen Drängarna 1995. 

 

Peter bjöds 2003 in av Bert Karlsson att tävla i programmet Fame Factory och det resulterade i att han vann grundomgången på domarpoäng. Sedan dess har han spelat in tre soloalbum. Peter har även varit programledare för SVT:s Popverkstan.

 

Peter sjunger dessutom på Frölunda Indians hymn ”Bära hjälmar av guld” som spelas som intro på varje hemmamatch i Scandinavium. Under guldfirandet på Götaplatsen 2016 sjöng över 40 000 personer med när hymnen framfördes live.

Discografi:
1995 - "I afton logdans" - Drängarna
1996 - "Fint vettô" - Drängarna
1997 - "Allt är som förut" - Drängarna
1998 - "En skitbra samling" - Drängarna
2003 - "Simson DuPont" - Simson DuPont
2007 - "Restless Generation" - Peter Simson
2013 - "Söta bror" - Peter Simson
2016 - "Streets of Gothenburg" - Peter Simson
2018 - "Förlåt om jag stör" - Peter Simson

2018 - "Leva Livet" - Peter Simson

2019 - "Österöd" - Peter Simson EP

2019 - "Julefrid" - Peter Simson 

 

Awards

1995 "Vill du bli min fru" singel - Guldskiva
1995 "I afton logdans" album - Guldskiva
1998 "En skitbra samling" album - Guldskiva
2017 "Vill du bli min fru" singel - Platinaskiva 
2017 "Jösses lilla flicka" singel - Guldskiva

2019 "Jösses lilla flicka" singel - Platinaskiva

  • Spotify
  • White Facebook Icon
  • White SoundCloud Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

© 2019 by Peter Simson.

info@petersimson.se

Proudly created by StorytellingOH!